Gatuanläggningar - EcoGrus

Svensk Markservice anlägger ofta grusgångar, parkvägar, gångbanor, skolgårdar, parker och kyrkogårdar. En viktig del är då ytbeläggningen som kanske är det första som en besökare ser. En vällagd yta som också hålls efter är en stor del i ett gott första intryck.

EcoGrus

Smart och naturlig ytbeläggning med miljöprofil

Svensk Markservice är alltid i framkant och vi söker ständigt efter nya och innovativa arbetssätt och material för att ge våra kunder den bästa kvaliteten. Vi erbjuder därför EcoGrus, en ekologisk ytbeläggning som är tålig och lättskött samtidigt som den ger ett snyggt ytskikt. Den är helt giftfri och består av grus eller kross blandat med ett organiskt bindmedel.

Exempel på kross kan vara granit eller kalksten. EcoGrus kan blandas med olika sorters material utan att det påverkar dess utseende. EcoGrus är relativt nytt i Sverige men grundligt testad och mycket uppskattad i bland annat Nordamerika och Europa.

FÖRDELAR MED ECOGRUS
EcoYta förhindrar effektivt erosion och dämpar dammbildning då den fixerar och stabiliserar krossade material. Den blir hård och beständig samt bibehåller sitt naturliga utseende år efter år.

ANVÄNDNINGSOMRÅDEN
EcoGrus passar bra i en mängd olika miljöer:

  • Gatuanläggningar – parkvägar, gångbanor, mindre parkeringar, skolgårdar och cykelvägar.
  • Stadsmiljö – stenfogar, trottoarer, sluttningar, uppfarter, runt trädstammar, på uteserveringar och innergårdar.
  • Fritidsmiljöer – golfbanor, kyrkogårdar, parker och torgytor.

DRIFTSÄTTNING OCH UNDERHÅLL
Svensk Markservice säljer EcoGrus som färdig toppbeläggning. Den anläggs av våra markanläggare med specialutbildning, manuellt eller med läggare. Underhåll av Grus är mycket enkel då härdningsprocessen upprepas vid regn.

MER INFORMATION

För mer information om EcoGrus kontakta gärna:

Christer Sandvik, Distriktschef
christer.sandvik@svenskmarkservice.se

PRODUKTBLAD

  • Sidan publicerad 161221